Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
    Ако се кара внимателно, без да се скача рязко на спирачките може - аз убивам скоростта със спирачката и включена предавка, после само леко галя спирачката и АБС въобще не се включва, а колата си е спряла където искам.
    Eeeee, вие ми взехте буквално думите. Аз също не съм спринтьор. Но при този сняг дето падна дори за миг да не ви включи ABS е просто нереално. Трябва да сте пъплили или да сте били на асфалт. Моят също не включва постоянно, но на снежец си се задейства
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Eeeee, вие ми взехте буквално думите. Аз също не съм спринтьор. Но при този сняг дето падна дори за миг да не ви включи ABS е просто нереално. Трябва да сте пъплили или да сте били на асфалт. Моят също не включва постоянно, но на снежец си се задейства
      Ееее щом е нереално, значи с колегата живеем в някакъв сън, а ти си буден и знаеш повече от мен какво ми се е случило днес...ай дръж се малко като голям човек бе многознайко...не е нужно да се мъчиш да оспорваш всяко едно мнение...на един се е случило едно, на друг друго...има недоволни, има доволни...
      Last edited by danniel; d.m.y г., 23:29.
      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение

Жена и кола не върти ли задницата........
        Ни ми ги ФАЛИ.......
        Това е реплика от един друг форум...)
        ...или за 75-ца
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
          Ееее щом е нереално, значи с колегата живеем в някакъв сън, а ти си буден и знаеш повече от мен какво ми се е случило днес...ай дръж се малко като голям човек бе многознайко...не е нужно да се мъчиш да оспорваш всяко едно мнение...на един се е случило едно, на друг друго...има недоволни, има доволни...
          Съгласен тук , тествам го , ако се гали спирачката и се спира по отдалеч като се намаля на скорост АБС не се включва , естествено ако натиснеш педала по-рязко веднага се включва то е нормално иначе от страна на спиране и потегляне по лед/сняг съм много доволен, но това със задницата е малко проблем, верно не го прави постоянно, но се случва, и някой ме пита как карам , ами доста бавно говоря за скорости от 30 км/ч на киша примерно дори и с 20 пак си врътва задницата , и в завоя влизам възможно най - плавно (отварям го), сега имам и наблюдение и от други коли с доста по лоши гуми от моите така не им бяга задницата на сняг, не е болка за умиране де, и аз малко се овлякох , не го прави постоянно а и доста лесно се вкарва в пътя колата просто леко тръгва ..
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
            Съгласен тук , тествам го , ако се гали спирачката и се спира по отдалеч като се намаля на скорост АБС не се включва , естествено ако натиснеш педала по-рязко веднага се включва то е нормално иначе от страна на спиране и потегляне по лед/сняг съм много доволен, но това със задницата е малко проблем
            На такава поледица и зимни условия наистина не е добре да чакаш на АБС, мн по-добре е отдалеч да предвиждаш нещата и да не чакаш на спирачката. Не се знае при едни спирачки в/у лед какво точно ще последва, е карам в най-шибаното време и една сюрия мангали /може и БГ,то манталитета май еднакъв вече/ с малко дете отпред си пресичат до Автогарата Варна над подлеза все едно ме няма, или, че ще спра да ги пусна като при сухо време. Е добре,ама забия ли спирачки ги отнасям, в добрия случай-странично, макар да съм сигурен, че щеше да е с предната броня. Еми не намалих изобщо, то всяко колебание се тълкува от такива само по един начин- НИЕ СМЕ!
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Наистина разумното каране в заснежено време изисква да си на дистанция и да галиш спирачката. Но затова е и ABS системата. Защото е установено, че пулсиращото спиране създава много по-як спиращ момент. А и регулирането на спирачния момент в/у всяко едно колело поотделно предпаза от занасяне, завъртане на колата. Но това не значи, че колата ти ще успее да завие, например
              http://www.youtube.com/watch?v=hnjsz...endscreen&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=ngKSirE7zJA
              http://www.youtube.com/watch?v=uq4DDMMoomU

Sega, надявам се няма да ме обвините в нищо. Просто карай умно и по-добре е ABS-ът да работи (да се включи)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

• Никой в нищо не те обвинява, всеки кара както смята за разумно...
                156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Наистина разумното каране в заснежено време изисква да си на дистанция и да галиш спирачката. Но затова е и ABS системата. Защото е установено, че пулсиращото спиране създава много по-як спиращ момент. А и регулирането на спирачния момент в/у всяко едно колело поотделно предпаза от занасяне, завъртане на колата. Но това не значи, че колата ти ще успее да завие, например
                  http://www.youtube.com/watch?v=hnjsz...endscreen&NR=1
                  http://www.youtube.com/watch?v=ngKSirE7zJA
                  http://www.youtube.com/watch?v=uq4DDMMoomU

Sega, надявам се няма да ме обвините в нищо. Просто карай умно и по-добре е ABS-ът да работи (да се включи)
                  Колега, не е лошо да изгледаш клипчета, които си пуснал докрая - особено първото. Да, АБС е безценен, когато трябва да се запази управляемостта, но ако водачът е опитен без АБС има голям шанс да успее да спре по-рано. Ето и клипче номер 1 направено с реална кола: https://www.youtube.com/watch?featur...&v=ly62FoZH_Dc
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    Колега, не е лошо да изгледаш клипчета, които си пуснал докрая - особено първото. Да, АБС е безценен, когато трябва да се запази управляемостта, но ако водачът е опитен без АБС има голям шанс да успее да спре по-рано. Ето и клипче номер 1 направено с реална кола: https://www.youtube.com/watch?featur...&v=ly62FoZH_Dc
                    Aз съм ги изгледал. Но ти ми даващ пример за клип на суха настилка. Виж това
                    http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=j-hHWSQhKuc
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

• Колега това се иска доста опит според мен да се прави, да не говорим , че това спиране " на прага на блокирането" е доста трудно ако някой ти изкочи отпред защото инстиктивно ще набиеш педала до долу и ще стане доста по-зле от АБС , това е можеби полезно за пилоти които имат много опит и в стресова ситуация биха реагирали по хладнокръвно , но за обикновен , човек мисля , че АБС си помага. Иначе зимата е ясно за всички , че най - добре е ниски скорости убиване на скороста с намаляне на предавките и галене на педала на спирачките
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• По темата: 156цата е с 4 нови зимни гуми 205/55 R16 и нямам никакви проблеми. Извънградско, по не особено добре изчистен път, 80-100 ги поддържам без притеснение
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                        DUCATI Monster
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Колега това се иска доста опит според мен да се прави, да не говорим , че това спиране " на прага на блокирането" е доста трудно ако някой ти изкочи отпред защото инстиктивно ще набиеш педала до долу и ще стане доста по-зле от АБС , това е можеби полезно за пилоти които имат много опит и в стресова ситуация биха реагирали по хладнокръвно , но за обикновен , човек мисля , че АБС си помага. Иначе зимата е ясно за всички , че най - добре е ниски скорости убиване на скороста с намаляне на предавките и галене на педала на спирачките
                          То ако не помагаше сигурно нямаше да го слагат, че даже и без възможност да се изключва. Въпросът беше по-скоро теоретичен /за спорта/, че без да се задейства АБС може да се постигне по-добро спиране отколкото с него. Аз бих предпочел да имам всички системи в колата, но ги нямам.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

...но това със задницата е малко проблем, верно не го прави постоянно, но се случва, и някой ме пита как карам , ами доста бавно говоря за скорости от 30 км/ч на киша примерно дори и с 20 пак си врътва задницата , и в завоя влизам възможно най - плавно (отварям го), сега имам и наблюдение и от други коли с доста по лоши гуми от моите така не им бяга задницата на сняг...колата просто леко тръгва ..
                            Именно това имах предвид, благодаря - значи не е било някакъв индивидуален проблем само на мойта кола. До другата зима обезателно съм я разкарал.
                            Alfa 156 2.0 - ех,
                            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                              Именно това имах предвид, благодаря - значи не е било някакъв индивидуален проблем само на мойта кола. До другата зима обезателно съм я разкарал.
                              Или си оправи задницата
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                                Не е индивидуален, така е. Но е често срещан и причината е разбита задница/неправилен реглаж.

Моята БЕШЕ така допреди да сменя напречните щанги. Сега е бетон отзад, а преди не смеех да я карам с повече от 60 на сняг.

Към всички колеги с "танцуващи" задници (на колите ) - идете на проверка на ходовата част, сменете ако има нещо за смяна, обезателно минете на реглаж след това и после ще се чудите как сте карали досега.
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X